VAL D'ARAN
La Val d'Aran (nom occità i oficial) o Aran, en català la Vall d'Aran, és un país d'Occitània situat administrativament a l'extrem nord-occidental del Principat de Catalunya, culturalment i lingüística a l'extrem sud del territori occità, més precisament a l'àrea de Gascunya. És una vall pirinenca constituïda com a comarca, amb capital a Vielha, amb un govern autònom (Consell General d'Aran) en virtut de la Llei 16/1990 sobre el règim especial de la Val d'Aran.

La llengua pròpia i oficial d'aquesta comarca és l'occità aranès, que pertany al conjunt del gascó oriental, i també hi són cooficials el català i el castellà.

Llegeix més a Viquipèdia (CATALÀ)
Llegeix més a Viquipèdia (OCCITÀ)
Llegendes

Encara estem treballant en les llegendes d'aquesta comarca. Si tens alguna idea, contacta amb nosaltres!
La vostra donació és un ajut al projecte 'Llegendes de Catalunya' i a la Cultura Catalana. Els fons recaptats només seran utilitzats en les despeses derivades directament o indirecta del projecte. Ens comprometem a presentar cada any una revisió dels ingressos i les despeses per tal de ser fidels i transparents amb la vostra ajuda. Gràcies!
Llicència de Creative Commons
Llegendes de Catalunya està subjecte a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a llegendesdecatalunya.plisweb.com