NOGUERA
Els principals relleus de la Noguera són un conjunt de serres orientades en direcció est-oest, i constituïdes per materials mesozoics encavalcats durant l'orogènia alpina que aixecà els Pirineus, i que es disposen a la meitat nord de la comarca formant el Prepirineu; la més important d'aquestes serres és la Serra del Montsec, que separa la conca de Tremp (al Pallars Jussà) de la conca d'Àger.

La comarca es travessada pels principals rius catalans de la conca del Segre: el mateix Segre, la Noguera Pallaresa i la Noguera Ribagorçana. Com que aquests rius drenen en direcció nord-sud, tallen perpendicularment les serres del Prepirineu, formant estrets congosts com el de Terradets o el de Mont-Rebei, que a vegades s'aprofiten per construir-hi embassaments.

La vegetació més habitual de la zona és el pi blanc, el faig i el roure.

Llegeix més a Viquipèdia
Llegendes

- El castell del Remei (Torreneral, Penelles)

Llicència de Creative Commons
Llegendes de Catalunya està subjecte a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a llegendesdecatalunya.plisweb.com
La vostra donació és un ajut al projecte 'Llegendes de Catalunya' i a la Cultura Catalana. Els fons recaptats només seran utilitzats en les despeses derivades directament o indirecta del projecte. Ens comprometem a presentar cada any una revisió dels ingressos i les despeses per tal de ser fidels i transparents amb la vostra ajuda. Gràcies!