LLEGENDES
Llicència de Creative Commons
Llegendes de Catalunya està subjecte a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a llegendesdecatalunya.plisweb.com
La llegenda és un relat oral o escrit de temàtica més o menys històrica. En aquesta narració podem trobar elements imaginaris, fantàstics o mitològics. La tradició oral catalana ens ha permès arribar avui dia amb una bagatge gegant de llegendes que expliquen com era la vida quotidiana dels nostres avantpassats, perquè va passar un esdeveniment concret o com va succeir. En el que tots coincidirem és que totes les llegendes tenen aquell punt de màgia que ens permeten somniar amb una altra realitat.

El gran poeta Miquel Martí i Pol va escriure una poesia sota el nom de 'Vull somiar el demà'. Nosaltres volem somiar el passat, volem somiar què va passar ahir al nostre país. Reinterpretar les històries llegendàries que hem heretat i crear-ne de noves que ens ajudin a evadir-nos entre lletres, paraules i recursos estilístics.

Quan accedeixis a cada llegenda, trobaràs una taula explicativa amb les seves característiques i el text íntegre. També podràs accedir a quatre fitxers en format PDF que pots consultar en línia i descarregar de franc:

· Llegenda: el text íntegre sense imatges. Pesa molt poc!

· Llegenda emmarcada: el text íntegre amb sanefa.

· Llegenda il·lustrada: el text íntegre amb una capçalera i il·lustracions més acurades i ambicioses. És la versió més completa!

· Proposta de treball: document complementari amb consells narratius específics de la llegenda i activitats per fer a casa o a l'escola, institut, casals cívics... Les activitats bé poden ser per treballar al voltant de la llegenda i bé la llegenda pot ser l'excusa per fer l'activitat.
La vostra donació és un ajut al projecte 'Llegendes de Catalunya' i a la Cultura Catalana. Els fons recaptats només seran utilitzats en les despeses derivades directament o indirecta del projecte. Ens comprometem a presentar cada any una revisió dels ingressos i les despeses per tal de ser fidels i transparents amb la vostra ajuda. Gràcies!